Sångfågel-Helgen 2005!
 

Nu har vi haft vår fantastiska helg med Pernille från Brown Hunt's Kennel samt Marlene från Falkirks kennel som instruktörer. Det var en toppen helg med mycket praktisk träning och även en inofficiell utställning samt föreläsning om foder och övervikt. Vi var 20 personer och 11 hundar vilket var alldeles lagom då vi blev indelade i 2 grupper.

Vi började klockan 10.00 på lördagen då vi alla samlades och började vandringen mot ängen. Vi gick igenom hur ett nybörjarklass prov går till och påbörjade också enkla apporterings övningar. Runt 13.00 samlades alla uppe vid huset för en bit mat och lite kaffe. Eftermiddagen var i huvudsak på parkeringen där många hundar blev fotograferade och vår utställning ägde rum.

12 hundar deltog i utställningen och många fick tips på hur just deras hund skall visas i ringen. BIR blev Sångfågelns Don Quichotte med Äg. Åsa Stenman, domare var Pernille Lillevang.

Vädret blandades av sol, hagel och regn… mycket varierande men med övervägande sol. Dagen avslutades i huset med grillkväll och en mycket trevlig stämning.

Hp delades ut till Lisa & Kalle för deras härligt humör :) :) :)

Söndagen började med frukost klockan 8.00 och träningen sattes igång ung klockan 9.00. På morgonen fick vi pröva på vilt till "allas" stora glädje :)) Hundarna tyckte i alla fall att fågel var toppen och vissa ville nog gärna ta med den hem.

Vid lunch kom Royal Canin och föreläste om utfodring och övervikt, vilket var mycket intressant och givande. Bra att få veta lite mer om innehåll i foder och vilka "marknadsförings- fällor" man skall undvika.

På eftermiddagen blev det mycket lydnad och teori då alla var riktigt trötta (utom Lisa) och jag tror att de flest sov tungt den natten ;)
 

 

Nu är planeringen i full gång inför årets helg 17-18 juni! Läs mer här!
 

Nedan ser ni bilder tagna på Sångfågelhelgen 2005.

Foto: Marlene Hansen