Svch Sångfågelns Tintomara - Itch Dolphingham DeeDeeTee

8 valpar födda 2005-07-12

 

Hundens Namn

Färg/kön Hd Ad Ögon Optigen Meriter
Sångfågelns Ramiro G/H A/A 0/0

Sångfågelns Alidoro G/H A/A 0/2     Uts: 2 Ökl (fick ehrlichios redan som valp, läs mer här)
Sångfågelns Don Magnifico G/H A/A 0/0 ua   Viltspår: Gk Akl  Uts: CERT BIM, MH-testad
Svch Sångfågelns Dandini G/H A/A 0/0 ua Clear Viltspårschampion, Uts: CK 2:a BH Jakt: Gk Brukspröve, MH-testad
Svch Sångfågelns Clorinda G/T A/A 0/0 ua   Viltspårschampion, Uts: 1 ökl
Svch Sångfågelns La Cenerentola G/T A/A 0/0 ua   Viltspårschampion, Uts: 2 ukl
Sångfågelns Tisbe G/T A/A 0/0      
Lp1 Sångfågelns Angelina G/T A/A 0/0

ua

  Uts: Ck, Lyd: Lp1 MH-testad

 

 

 

 

 

Sångfågelns Alidoro

Detta är en tragisk berättelse som jag vill delge er alla i förhoppning om att liknande fall kan upptäckas i tid. Sångfågelns Alidoro alias "Sam" blev under sin första vinter lite sjuk, fick en mindre släng av influensa. Strax efter att influensan hade blivit behandlad började hunden halta på ena bakbenet men efter lite vila blev han så småningom bättre. Sams matte visste att simning var en bra träning och kontaktade ett hundsim med massör, homeopat & fysioterapi. Under hela våren 2006 fick Sam rehab behandling med simning och stretching utan att någon på simmet påtalade för Sams matte att allt inte stod rätt till. Många påtalade dock att växtverk är vanligt och att detta säkert var orsaken till hans stelhet.

 

Vid ett samtal berättar Sams matte för mig att personen på hundsimmet hade sagt att Sam såg fin ut men var lite mindre musklad på ena frambenet. Jag frågar då om han haltade vilket han inte gjorde men han blev stel och fick ont om han lekte med annan hund. Vi hade då ett långt samtal över nätet där jag påtalade att hunden troligtvis mår väldigt dåligt och måste till veterinär omgående!!! Självklart hade jag förutsatt att någon på hundsimmet skulle skickat Sam till veterinär om de såg något som inte verkade bra på en så ung hund.

 

Sam togs till veterinären och där kunde man konstatera att höfterna såg fina ut men knäna var väldigt trasiga. Plåtarna skickades till Håkan Kasström som direkt frågade om prover tagits för Ehrlichios och Borrelia. Proverna togs och visade på antikroppar mot Ehrlichios, Ehrlichios är en fästingburen sjukdom.

På Sva kan man läsa: Hund har ofta ospecifika symtom där akut feber, trötthet och inappetens tycks vara vanliga men även hälta, mag- och tarmstörningar, ledont, stelhet, hälta eller vinglighet beskrivs.

 

Sam hade fått sin sjukdom under hösten 2005 då han fortfarande var valp. Hans knäleder är tyvärr förstörda och avlastningen på armbågarna har skapat pålagringar. I dagsläget vet vi inte om han kommer överleva och vi vill i och med denna text varna och informera andra så att liknade fall kan upptäckas i tid. Sam var 11 månader när man upptäckte sjukdomen.